ادبیات
- محسن آزموده
- ادبیات
به قول استاد زندهياد محمدعلی اسلامی ندوشن، به منزله شير «آغوز» است برای طفل كه پايه عضله و استخوانبندي او را مینهد. او در جلد اول كتاب شيرين خاطراتش با نام «روزها» نوشته «ذوق ادبی من از همان آغاز، با آشنايی با اين آثار پر توقع شد، و خود را بر سكوی بلندی قرار داد. از آنجا كه مربی كارآزمودهای نداشتم، در همين كورمال كورمال ادبی آغاز به راه رفتن كردم. بعدها اگر به خود جرات دادم كه چيزهايی بنويسم، از همين آموختن سر خود و رهنوردی تنهاوش بود.» همه اهل قلم اذعان دارند كه قلم استاد اسلامی ندوشن، يكی از شيرينترين و روانترين و استوارترينها در ميان معاصران است. ترديدی نيست كه اين تبحر در فارسینويسی، حاصل انس و الفت او در نخستين گامها با بزرگانی چون سعدی است.
- مهرداد خدیر
- ادبیات
طی دو دهه که از نامگذاری اول اردیبهشت بهعنوان «روز سعدی» میگذرد، بیشتر به جنبههای زبانی و ادبی شاعر بزرگ ایرانی پرداخته شده؛ هرچند از وجه اعتدالگرا و شخصیت آسانگیر و مداراجو و شعرِ بیشتر اینجهانی و آموزههای عملگرایانه و واقعنگرانۀ او هم غفلت نشده اما خصیصۀ اول (زبانی و ادبی) چربیده است.
- حمدرضا شفیعیکدکنی
- ادبیات
محال است که شما یک صفحه از مثنوی را، برای نمونه، ده بار بخوانید و هر بار در نظر شما جلوهای دیگر نداشته باشد. این از معجزات این کتاب است، کتابی که نه آغازِ آن به شیوهٔ دیگرِ کتابها است و نه پایانِ آن.
- رضا بابایی
- ادبیات
از البرز تا كارون، از ارس تا خليج فارس، و از شام تاريخ تا صبح فردا، همهجا و هميشه، ساعتِ ايرانی به وقت ادبيات كوك بوده است. هنر حافظ و گزينگويههای خيام و سرخوشیهای مولانا و زبانوریهای سعدی و نوگويیهای نيما و سهراب و قيصر، زمزمههای است كه در پی اذان به گوش اين مردم رفته است، و پيش از تلقين فرجامين، ترنم روح آنان بوده است.
- فاطمه رحمتی
- ادبیات
هر دانشآموزی که از پایۀ نهم به پایۀ دهم میرود، میداند که باید یکی از رشتههای «علوم ریاضی»، «علوم تجربی» و «ادبیات و علوم انسانی» را انتخاب کند. اصولاً این انتخاب اگر از طرف دانشآموز باشد براساس علاقه و تواناییاش در یکی از درسهای ریاضی، علوم و ادبیات است.
- حسین سلیمانپور
- ادبیات
اگر وفات سعدی به سال ۶۹۴ (آنگونه که نوشتهاند) اتفاق افتاده باشد، تا امروز ۷۵۰ سال قمریست که آن نادره روزگار رخ درنقاب خاک کشیدهاست.