بومشناسی
- فاطمه رحمتی بالاقلعه
- بومشناسی
ما متعلق به جایی هستیم. جایی که صحنۀ بیشتر خوابهایمان است. صحنۀ خوابهای من جایی است که روزهای کودکیام در آنجا گذشتهاند. روزهایی که خیال با واقعیت در هم میآمیخت و نظارهگر بهشتی زمینی بودم. بهشتی که شبهایش صاف و پرستاره بود و همهشب سمفونی جیرجیرکها و قورباغهها نواخته میشد. بهشتی که روزهایش جشنگاه نسیم بود و ملخهای سبز. صبحگاه، همۀ اهالی روستا بیدار بودند و در کار، و روستا روزها زنده بود و پر از هیاهوی زندگی. نخلها امید بودند و شالیزارها خوشبختی.
- تحریریه
- بومشناسی
در این جشنواره از بین غذاها غذای محلیِ بزقورمه که ترکیبی از گوشتِ گوسفند، کشک و نعناع است، و از دسرها «مَلَّر» که ترکیبی از خرمای چرخشده و بنهٔ کوهیِ چرخشده است، منتخب معرفی شدند و امتیاز برترینها را به خود اختصاص دادند.
- صابره سالارزهی
- بومشناسی
کوه تفتان بزرگترین قلهی جنوب شرق ایران است که جاذبههای گردشگری بسیاری دارد؛ از جمله دریاچههای اطراف کوه تفتان که در حفظ محیطزیست و حیات جانوری نقش بهسزایی دارند. چشمههای آب گرم که از خواص درمانی بسیاری برای بیماریهای پوستی و مفاصل و... برخوردار است.
علاوهبراین رودخانههای فصلی که در پیچوخم قلهها جریان دارند، طبیعت بکر و هوای پاک، باغهای زردآلو، انگور و انجیر در کوهپایهها و دامنههای سرسبز کوه تفتان باعث شده گردشگران بسیاری از جایجای ایران به دیار تفتان سفر کنند.
- تحریریه
- بومشناسی
تا قبل از سال ۱۳۰۸ به زاهدان، دزدآب میگفتند.
اینکه چرا نام این شهر دزدآب بود و بعد تغییر کرد و شد زاهدان در کتاب «حکایت بلوچ» محمود زندمقدم چنین آمده است: