روایت
- حسین سلیمانپور
- روایت
میدان تقسیم، و در کنار آن پارک گزی که گرچه جاذبهٔ خاصی ندارد ولی به خاطر تجمعات اعتراضی مردم در آن خصوصاً در سالهای نزدیک علیه برخی سیاستهای اردوغان شناخته شده است، و در کنار آن خیابان استقلال، این منطقه را برای گردشگران خاص کرده است. در این میدان تا دلتان بخواهد هموطنانِ همیشه در صحنۀ ما حضور فعال دارند. شاید بدین خاطر که تورهای گردشگری بیشتر هتلهایی در همین حولوحوش رزرو میکنند. هموطنان در این میدان قدم میزنند، تماشا میکنند و برای کبوترهای آزاد و خوشنشین در آن، دانه میریزند.
- حسین سلیمانپور
- روایت
ما در صبح یک روز زمستانی، اما با هوای بهاری برای دیدن میدان تقسیم رفته بودیم. راه طولانیای را هم پیاده پیمودیم. قبل از اینکه وارد میدان شویم، سری به مسجدی که به دستور اردوغان (یا به قول برخی ژورنالیستهای وطنی «سلطان اردوغان») ساخته شد و اتفاقا سر و صداها و اعتراضاتی را هم به همراه داشت، زدیم. مسجدی بزرگ، به سبک معماری عثمانی و کاملاً مدرن و امروزی.
- حسین سلیمانپور
- روایت
چه جانهای پاکی در این شهر (استانبول) آرمیدهاند. ابوایوب انصاری یا به قول خود ترکها سلطان ایوب. صحابی و میزبان پیامبر خدا در بدو سفر تاریخی پیامبر و یار غارش ابوبکر صدیق از مکه به مدینه. او هفت ماه و تا زمان ساخت اولین حجره برای پیامبر از رسولالله صلیالله علیه وسلم میزبانی کرد.
- حسین سلیمانپور
- روایت
در قسمت قبل از انتخابات گفتم، بگذارید اندکی بیشتر توضیح دهم. نتیجهی انتخابات آزاد به آنچه گفتم ختم نمیشود؛ ترکیهای که ارتش آن به کودتا عادت کرده بود، در نتیجهی همین انتخابات آزاد توانست از این معضل هم به سلامتی عبور کند. منظورم کودتای نافرجام 2016 علیه اردوغان است. تصورش را بکنید، نیمههای شب و تو(ی حاکم) از همه جا بیخبر و در سفر، ناگاه مجری تلویزیون با تو تماس میگیرد که کجایی که دارد علیه تو کودتا میشود! و تو در یک پیام تصویری از مردم میخواهی جلو این کودتا را بگیرند و آنان هم به خیابان آمده دست خالی به مقابله با تانکها و هلیکوپترها میروند و نمیگذارند آن فاجعه اتفاق افتد!
- حسین سلیمانپور
- روایت
این سفر فرصتی شد تا چیزهای زیادی در مورد تاریخ ترکیه و خصوصاً ترکیهٔ نوین که آن را صد سال قبل مصطفی کمال پاشا معروف به آتاتورک پایهریزی کرد، بدانم. یکی از دوستان با معلومات بسیار زیادی که در این زمینه داشت، در مورد ترکیه از سکولاریسم تا ظهور حرکتهای دینی گفت.
- تحریریهٔ صبح تفتان
- روایت
سلطان فاتح به مجرد گشودن قسطنطنیه، ایاصوفیه را که تا آن زمان کلیسا بود، تبدیل به مسجد کرد. وی برای این مسجد وقفنامهای نوشت که به جای خود قابل توجه است. نسخهای چاپی از این وقفنامه اکنون در ورودی ایاصوفیه الصاق شده است. وقفنامه به زبان عربی است. همانجا سر پا میایستم و همهاش را میخوانم و چه وقفنامه دقیق و با جزئیاتی. سلطان در آن نوشته است که این مکان تا قیامت مسجد خواهد بود.