مقاله
- کامران مشفق آرانی
- مقاله
اعتماد: اصطلاح نسل زد را زیاد از گوشه و کنار میشنویم، این واژه در ادبیات عمومی به افرادی گفته میشود که متولد اواخر دهه نود میلادی و تا پیش از سال ۲۰۱۰ هستند، آنها اساسا نسلی شدند که بیش از اسلاف خود فناوری را پیرامون جهان زیستیشان و در تمام ابعادش تجربه کردهاند، این نسل برای شنیدن پاسخ به پرسشهایشان لحظهای معطل نمیمانند و به طرفهالعینی با مراجعه به موتورهای جستوجو جوابها را پیدا میکنند، طبیعی است که چنین افرادی به دلیل تغییر فرهنگ تعاملاتشان با دنیا، مبتلابه گفتمانی متفاوت باشند و درک روزمرّگی آنان برای سایرین کمی سخت خواهد بود.
- عارف عمرزهی
- مقاله
میتوان گفت دنیایی که در آن زندگی میکنیم به خانۀ رنج و رهایی میماند که پر از درد و رنجهای گریزپذیر و گریزناپذیر است. حکیمی میگوید: «تا انسان، انسان است و تا خواستن هست، رنج هم کمابیش هست.» بنابراین دنیا و آدمیان ساکن آن چنان آفریده شدهاند که نمیتوانند بیدرد و رنج باشند. گویا سختی و رهایی از آن، از ویژگیهای فطری بشر است.
- عبداللطیف نارویی
- مقاله
اگر بنده با پروردگار خویش، ارتباط داشته باشد، همواره پیروز و كامروا خواهد بود؛ وگرنه انسان دچار سرگردانی و پریشانی می گردد.
بیگمان یكی از راههای بسیار نزدیك و ارزشمند ارتباط با الله، «دعا» است، راهی كه آدمی هرگاه و هرجا بخواهد میتواند از طریق آن با پروردگارش ارتباط برقرار و با آن ذات بیهمتا راز و نیاز كند.
خداوند در كلام پاكش از ما خواسته است: Tادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَكُمْS؛ [در حاجات و مشكلات فقط] مرا بخوانید، به داد شما میرسم.(غافر:60) همچنین متذكّر شده است: Tوَ إِذَا سَألكَ عِبَاِدیْ عَنِّیْ فَإِنِّیْ قَرِیْبٌ اُجِیْبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِS؛ [ای پیامبر] و چون بندگانم دربارة من از تو بپرسند، [بگو:] بهراستی كه من نزدیكم؛ قبول میكنم دعای دعاكننده را هنگامی كه مرا [به دعا] بخواند.(بقره:186)
- عبدالحلیم قاضی
- مقاله
انسان موجودی غافل و فراموشكار است و گاهی كه به خود میآید و گذشتهها را مرور میکند، شرمنده میشود و متوجه میشود كه چقدر مرتكب سستی، تنبلی، غفلت، بیپروایی و حقكشی شده و چه فرصتهای عالی و باارزشی را از دست داده است. اینجاست كه منتظر فرصتی طلایی میماند تا هم گذشتهها را جبران كند و هم راه هزارشبه را یكشبه طی كرده، به قلههای افتخار بندگی و پرهیزگاری صعود نماید، و هم زادِ راه آیندههای پرپیچوخم را اندوخته نموده، از خسران و ندامت ابدی در امان بماند.
- عبدالحکیم شهبخش
- مقاله
خداوند حکیم برای پرورش جسم و روح انسان ابزارهای مختلف و متعددی به این مخلوق خاص خودش عطا فرموده است. عبادتهای گوناگون برای پرورش روح و روان انسان هستند. هر عبادت خاصیت و ویژگی خاص خودش را دارد؛ «اعتکاف» یکی از این عبادات است که آثار مثبت آن بر قلب و قالب، درون و برون انسان بر هیچ خردمندی پوشیده نیست.
- مفتی محمدقاسم قاسمی
- مقاله